Chiabröd

Godkväll
Ny vecka och jag är dundertrött. Att somna i tid på söndagar verkar vara helt omöjligt för mig. Det tog några timmar för mig att somna och jag var så irriterad. Ni vet när man ligger i sängen och bara tänker på att man måste sova och det blir ännu värre. Skoj. Som tur är har jag haft massor att göra på jobbet idag så jag har inte hunnit reflektera över min trötthet. 
 
Till kvällsmaten bakade jag ett glutenfritt chiabröd. Mycket mumsigt och väldigt enkelt att tillaga. 
Brödet innehåller 3,5 dl mjölk, 4,5 dl glutenfri mjölmix, 1 ägg, 2,5 msk chiafrön, 1,5 tsk bakpulver, 1 tsk fiberhusk, 0,5 tsk salt. Allt blandades ihop (i min kitchenaid), därefter fick smeten stå och jäsa i 20 minuter och sen in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. När man bakar glutenfritt är det en smet man arbetar med och inte en deg. Därför kan det vara bra att använda formar så man slipper kleta med smeten. Jag bakar nästan alltid mitt glutenfria bröd i formar, mycket enklare.