Gluten- och laktosfria våfflor

Inte kan man missa att det är våffeldagen idag. Vi tog en lite längre promenad till affären på förmiddagen och köpte lite småsaker till att göra våfflor. På grund av min IBS äter jag gärna gluten-och laktosfri mat. Så idag provade vi ett nytt glutenfritt recept på våfflor som vi även gjorde laktosfritt. Våfflorna blev supergoda men mastiga så vi var proppmätta redan efter två våfflor.  Receptet är hämtat från mitt kök och innehåller:

100 gram smält smör (laktosfritt)
5 dl mjölk (laktosfri)
1 tsk bakpulver 
4,5 dl glutenfri mjölmix (skulle nog vara bra att ta något mindre) 
0,5 tsk salt 
1 tsk strösocker 

Smält smöret och häll i mjölken. Värm upp till ca 45 grader. Blanda mjölmix och bakpulver separat. Blanda ner mjölmixen och bakpulvret i smörblandningen. Häll i salt och strösocker. Värm våffelgärnet och lägg i en klick margarin och börja våffla! Till detta hade vi ekologisk jordgubbssylt och laktosfri vispgrädde.

(null)

(null)